Gulle gever schenkt AED

Written by: Luke Hekers

Nederweert is weer een stukje veiliger geworden! Buurtschap Schoor heeft sinds kort een nieuwe AED waardoor er een betere dekking is gerealiseerd. Hartslag voor Nederweert is de gulle gever heel dankbaar.
 
Gulle-gever-schenkt-AED-1-760x507.jpg

 

Overdracht

Onlangs is de AED feestelijk overgedragen aan Stichting Hartslag voor Nederweert. De stichting gaat voor het verdere onderhoud en beheer van de apparatuur zorgen. Na ieder gebruik wordt de apparatuur dan weer gecontroleerd en klaar gemaakt voor een volgende keer.

 

Zelf bijdragen

In de gemeente Nederweert zijn inmiddels ruim 400 vrijwilligers aangesloten bij het reanimatieoproepsysteem. Er is een goede dekking bij een reanimatie oproep. Voor de nieuwe woonwijken en buitengebieden is de stichting nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Voor vragen/informatie en aanmelden voor de jaarlijkse herhalingsles ga je naar de website.

Heb je interesse om je ook aan te sluiten bij het landelijk oproepsysteem kom dan in de herfst naar de informatie-avond. Wanneer je al een geldig reanimatie-certificaat hebt dan kun je je daarna meteen aanmelden en anders krijg je een basiscursus reanimatie en AED-gebruik aangeboden.