Informatie-avond Hartslag voor Nederweert, ‘Als elke seconde telt’

Written by: Luke Hekers

HartslagNu is het alarmeringssysteem bij reanimatie in Nederland. Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen buiten het ziekenhuis een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. Als omstanders binnen 6 minuten reanimeren en een AED inzetten, heeft het slachtoffer de grootste overlevingskans. Als elke seconde telt, is snelle hulp van levensbelang! Nederland heeft daarom een uniek reanimatie oproepsysteem: HartslagNu. Belt iemand 112 bij het vermoeden van een hartstilstand, dan roept het systeem automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Zij krijgen de opdracht om te reanimeren óf de dichtstbijzijnde AED te halen die is aangemeld bij het systeem. Zo krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp, terwijl de ambulance onderweg is.

In de gemeente Nederweert hangen 52 AED’s die ingezet kunnen worden bij een reanimatie oproep maar hiervoor zijn vrijwilligers nodig. Veel vrijwilligers, met name in het buiten gebied. Vandaar dat wij deze informatie extra onder de aandacht willen brengen.
 
Op woensdag 5 oktober vindt een informatieavond plaats in de voetbalkantine van Eindse Boys in Nederweert-Eind over Hartslag voor Nederweert. Via dit netwerk kunnen vrijwilligers hulp bieden aan mensen met hartcirculatieproblemen. En dat is belangrijk in een situatie waarin elke seconde telt.
 
Dankzij de inzet van veel vrijwilligersen 52 AED’s kan er sneller hulp geboden worden aan mensen met hartcirculatieproblemen. De stichting Hartslag voor Nederweert is heel blij met veel betrokken burgers, maar uiteraard kan ze nog meer aanmeldingen gebruiken. Op woensdag 5 oktober om 19.30 uur is er een informatieavond in de voetbalkantine van Eindse Boys in Nederweert-Eind over wat het betekent om een burgerhulpverlener te zijn.
 

Vrijwilligers gezocht

Doe mee aan dit levensreddende project en kom naar de informatieavond woensdag 5 oktober om 19.30 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@hartslagvoornederweert.nl. Deelname is gratis. U hebt wel een geldig legitimatiebewijs nodig als u zich wilt registreren als vrijwilliger. Mensen met een geldig reanimatiecertificaat kunnen zich meteen aanmelden bij het landelijk oproepsysteem. Voor mensen die geen reanimatiecertificaat hebben maar zich in willen zetten bij een reanimatie oproep bieden we een gratis basiscursus reanimeren aan.
 

Basiscursus

Op woensdag 12 oktober vindt de basiscursus plaats in de Reigershorst te Nederweert-Eind. Aanvang: 19.00 uur. Deze basiscursus is kosteloos (dit geldt ook voor herhalingslessen) en kunt u volgen nadat u de informatieavond heeft bijgewoond en wanneer u geen geldig reanimatiecertificaat bezit.
Aanmelden voor deze avond is noodzakelijk en kan viainfo@hartslagvoornederweert.nl.
 
Op de site www.hartslagvoornederweert.nl kunt u datums voor herhalingslessen vinden en vindt u verdere informatie. Zijn er daarna nog vragen, mail ons dan gerust.