Informatieavond Hartslag voor Nederweert

Written by: Luke Hekers

Op woensdag 11 oktober organiseert Hartslag voor Nederweert een informatieavond in de kantine van SV Leveroy, Graanmolen 4 Leveroy. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven door amulance zorg Limburg, over het reanimatie oproepsysteem en kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor het landelijk oproepsysteem Hartslagnu.nl

Jong.jpg

Ook is deze avond zeer de moeite waard voor de vrijwilligers die al langere tijd actief zijn via hartslagnu.nl    Goed om alle informatie nogmaals te horen, nieuwe ontwikkelingen te volgen of om vragen te stellen.

 

Bij plotselinge hartstilstand (een circulatiestilstand) is het noodzakelijk dat binnen 6 minuten hulp wordt verleend. Niet altijd is binnen die tijd een ambulance aanwezig. Vandaar dat het vrijwilligersproject Burger Hulpverlening Limburg zo belangrijk is. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers in de gemeente Nederweert, kan er sneller hulp geboden worden aan mensen met hartcirculatieproblemen. Met name in het buitengebied zijn er nog meer vrijwilligers nodig.

 

Wanneer kun je meedoen?

·         als je in het bezit bent van een geldig reanimatiecertificaat en/of AED bedieningscertificaat of wanneer je daar gratis voor wilt worden opgeleid;

·         als je een bijdrage wilt leveren in de burgerhulpverlening, vrijwilliger wilt worden en mensenlevens wilt redden;

·         als je geïnteresseerd bent hoe een en ander te werk gaat, maar (nog) geen vrijwilliger wilt worden;

·         als je al langer als vrijwilliger aangesloten bent en op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen rondom AED’s, reanimaties, oproepsystemen etc.

 

Kom op woensdag 11 oktober om 19.30 uur naar de kantine van SV Leveroy, Graanmolen 4 Leveroy.  Deelname is gratis, aanmelden kan door een mail te sturen naar info@hartslagvoornederweert.nl

 

Op woensdag 25 oktober wordt de basiscursus gegeven bij Vrienden van de Peel, te Ospel. Aanvang 19.00 uur. Deze cursus volg je nadat je de informatieavond hebt bezocht en nog geen geldig reanimatie certificaat hebt. Vooraf aanmelden! Dit kan door een mailtje te sturen naar info@hartslagvoornederweert.nl

Op donderdag 2 november is er een reanimatie-herhalingsles. Voor informatie en opgave zie www.hartslagvoornederweert.nl