Nieuwe AED aan de Hoebenstraat in Nederweert

Written by: Luke Hekers

Boscherstraat.jpg

Buurtvereniging Bosserstraat heeft een AED gekocht en deze aangemeld bij het landelijk oproepsysteem van Hartslagnu.nl. Daarnaast hebben enkele buurtleden in afgelopen periode zich aangemeld als burgerhulpverlener nadat ze de informatie-avond en reanimatie basiscursus hebben gevolgd via Hartslag voor Nederweert.

Marian Wijen en Annelies Terium van de stichting ‘Hartslag voor Nederweert’ hebben Judith Schuitert van buurtvereniging ‘Bosserstraat’ bedankt voor dit geweldige iniatitief. Jack Naus en dochter Jackie werden bedankt voor de mogelijkheid om de AED te plaatsen op de gevel van hun huis. De stichting zal zorgen voor onderhoud en service wanneer de AED ingezet wordt bij een reanimatie

Nell Ketelaars en Wilhelmien Verspagen hadden een mooie verrassing voor de buurtvereniging Bosserstraat. Een donatie van € 332,- voor de aanschaf van de nieuwe AED hadden ze bij elkaar gespaard met een yogagroep. Nell Ketelaars stelde de ruimte gratis beschikbaar, Nelleke van Lith gaf gratis yogalessen en de deelnemers gaven een vrijwillige bijdrage waar ze een goed doel voor hebben gezocht. Toen ze hoorden dat de buurtvereniging Bosserstraat een AED wilde plaatsen was het goede doel duidelijk en stemde de hele groep in met dit mooie initiatief.

Juidth Schuitert van de buurtvereniging nam het geld van Nell Ketelaars en Wilhelmien Verspagen dankbaar in ontvangst.